maanantai 10. marraskuuta 2014

Jaguar jakopääremontti

Teimme Teemun kanssa jakopään opettajamme Jaguar S-typeen. Työ oli suuri ja hommaa riitti. Ensin aloimme purkamaan  auton konetilaa, että jakopäähän pääsi käsiksi. Irroitimme esim. jäähdytysnestesäiliön, jäähdytysnesteenletkuja ja joitakin ilmaletkuja. tämän jälkeen saatiin apulaitehihna irroitettua. Tässä autossa oli hyvää se että jakopää ei ollut missään sivussa joten auton moottoria ei tarvinnut nostaa tunkilla tai irroittaa rengasta. Apulaitehihnan jälkeen irroitimme jakopäähihnan suojakannet ja päästiin irroittamaan itse jakohihnaa. Tässä moottorissa oli nokka-akseleissa merkit, mitkä piti asettaa siten, että vasemmanpuoleinen nokka-akselin kohdistusreika osoittaa kello viiteen ja oikeanpuoleinen nokka-akselin kohdistusreikä osoittaa kello seitsemään. Pyöritimme moottoria siten että merkit menivät kohdalleen. Ja kun merkit saatiin nokka-akseleista kohdalleen, kampiakselin merkki meni kanssa kohdalleen. Tämän jälkeen irroitettiin jakopäähihnan kiristin ja hihna irtosi.


Tämän jälkeen aloimme vaihtaman korkeapainepumpun hihnaa tässä autossa sille oli oma hihnansa ja se sijaitsi moottorin takana. Irroitimme siitä edestä joitain suojamuoveja ja pyyhkijöiden ohjainyksikön. Sitten pääsi käsiksi hihnan suojaan missä oli kaksi mutteria. Ne irroitettuamme suoja lähti irti ja sitten irroitimme hihnan kiristimen. Tätä hihnaa ei tarvinnut ajoittaa, joten se vähän helpotti uuden hihnan asentamista. asesimme uuden hihnan ja kiristimen paikalleen ja korkeapainepumpunhihna oli kunnossa.



Sitten palasimme itse jakohihnaan ja sen uudelleen asennukseen. Merkit oli edelleen kohdallaan joten aloimme laittamaan uutta hihnaa paikalleen. Vaihdoimme kaikki ohjainrullat uusiin ja asensimme uuden kiristimen. Tämän jälkeen laitoimme uuden hihnan paikoilleen. Pyörittelimme moottoria ja jako oli kohdallaan. Vaihdoimme vielä vesipumpun, mikä sijaitsi apulaitehihnalla. Puhdistimme kaikki suojamuovit ja asensimme ne uudelleen paikoilleen. Asensimme myös kaikki putket ja letkut ja jäähdytysnestesäiliön paikoilleen. Tämän jälkeen käynnistimme ja moottori toimi ja koeajolla moottori toimi hienosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti